Snygga till golvet där hemma

Många golv är gjorda av ett hållbart material som i första taget inte slits ut. Några exempel på slitstarka golv är trä och sten. Men eftersom att golvet är den yta vi rör oss på och är det våra tunga möbler står på kommer det så småningom slitas ut. Därför kan det vara läge att vårda dina golv och därmed öka deras livslängd.

Slipa golvet

Ett bra sätt att vårda golvet är genom att slipa det. Men för att du ska kunna slipa golvet behöver det vara tillverkat av sten, betong eller trä för att det ska få någon effekt. Att slipa golvet på egen hand kan dock vara rätt svårt eftersom du behöver tunga maskiner för att utföra slipningen. Därför kan det vara nödvändigt att anlita någon som hjälper dig med golvslipningen. Du kan till exempel kolla in Ångtvattbilen som bland annat erbjuder golvslipning.

Tvätta mattan

Om ditt golv består av heltäckningsmatta kan du fräscha upp den genom att tvätta det. Det bästa sättet att få rent en heltäckningsmatta är med hjälp av en mattvätt.

Behandla ditt trägolv

Slutligen kan du vårda ditt trägolv genom att lacka det. Men innan du gör det behöver det vara rent och slipat. Därefter kan du använda valfritt lack för att fräscha upp det.