Så får du rätt känsla i badrummet

Badrummet är viktigt plats i hemmet och förtjänar lite extra uppmärksamhet. Alla strävar vi efter att få ett snyggt och trevligt badrum, men det är inte alltid lika lätt gjort som sagt. Därför tipsar vi här om några sätt du kan förbättra känslan i ditt badrum.

Bra belysning

Ett av de mest grundläggande kraven för en bra känsla i badrummet är bra belysning. Den bör vara heltäckande men och flexibel för att kunna hantera olika situationer. Infällda spotlights i taket är ofta ett enkelt sätt att se till att belysningen täcker hela rummet med ett jämnt sken. Installera gärna en dimmer för att kunna få en mjukare stämning vid något som ett avslappnande bad.

Goda dofter

Ett rum som doftar gott är alltid en fröjd att vistas i. Om vi börjar med rengöring är det väl värt att satsa på en väldoftande rengöringsmedel. Gärna något med citrusdoft då det också ger en fräsch känsla. För mer avslappnande stunder är det också värt att tända ett doftljus av något slag. Och det finns ju många fantastiska varianter att välja mellan.

Gröna växter

Att föra in lite liv i badrummet är också något som kommer att kunna göra underverk. Det finns flera sorters växter som kan klara sig alldeles utmärkt i badrumsmiljön och snabbt höjer känslan i utrymmet. Snittblommor och kvistar är en lättare variant som fortfarande kan göra sig riktigt bra. Kanske också ett mer fungerande alternativ i mindre badrum.