När köksfläkten slutat fungera hemma

En fungerande köksfläkt är alltid viktig att ha i hemmet. Fläkten hjälper dig att få bort matos då du lagar mat. Den tar även bort vattenånga som kan uppstå vid matlagning. Har du därför en fläkt som slutat fungera är det bra att byta ut den direkt. Inredningsvaruhuset har flera alternativ av köksfläktar som kan passa ditt hem.

Köksfläkten är viktig

Idag är det ett krav att vi har en fungerande köksfläkt i köket. Kravet gäller både för ditt kök i hemmet och i storkök. Finns det ett separat frånluftssug i köket behöver du endast använda spisfläkten då du tillagar mat för att få bort matos och fukt. Många tror säkert att det är på grund av matos vi installerar köksfläktar, men det är lika viktigt att få bort fukt. Då det bildas fukt vid matlagning och den inte förs ut kan du få problem med mögel.

För att hålla din fläkt i bra skick är det viktigt att tvätta filtret eller byta ut det helt. Fettet som fastnar i filtret kan även öka risken för brand. Det finns dock inget krav på kontroll av fläktar, men för din egen säkerhets skull är det bra att göra det ändå.