Vintern kommer, ta hand om småfåglarna

När det blir kallt ute minskar också tillgången på mat ute i naturen för vilda djur. Det drabbar bland annat de småfåglar som övervintrar i Sverige. Här nedan får du tips om vad du kan göra för att hjälpa dem under vintermånaderna.

Småfåglar får det tuffare på vintern

När snön har lagt sig på marken blir det svårt för småfåglar att hitta mat. Fåglar äter allt från insekter till frukt och frön.

Något som du kan göra för att hjälpa småfåglarna är att skaffa en fågelmatare. Du kan placera fågelmataren i trädgården och sedan fylla den med olika typer av frön. Vill du ge fåglarna lite variation på menyn kan även lägga ut exempelvis äppelskrutt. Tänk dock på att det här kan dra till sig andra oönskade djur. Därför rekommenderas det oftast att du matar fåglarna med just fröer. Bor du i lägenhet bör du vara uppmärksam på att inte alla fastighetsbolag tillåter att du lägger ut mat till fåglar på balkongen.

Mat till fågelmatare

Istället för att göra egna fröblandningar till din fågelmatare kan du köpa färdiga på nätet. På simbadusa.se finns det mesta som du behöver för att ta hand om småfåglarna i vinter.