Sova gott i sovrummet

sleep wellDet sägs att mellan 7 och 9 timmars sömn är vad en vuxen behöver varje natt för att må bra, och om tänker efter så är nog detta omöjligt för många av oss. Att sova gott är nog allas önskan men det gäller tyvärr inte alla, det finns de som har sömnsvårigheter och kanske kan förändringar i sovrummet hjälpa en del. Man vill ju sova gott i sovrummet. Här kommer några tips som kanske kan hjälpa dig att sova bättre.

Sängkläder

Visst är det skönt att lägga sig i en renbäddad säng och det finns undersökningar som säger att man sover mycket bättre när sängkläder är nytvättade och doftar gudomligt. Se till att det finns ett par uppsättningar av sängkläder så att man kan tvätta dessa kanske inte varje vecka men i alla fall varannan.

Håll koll på värmen

Har du för varmt i ditt sovrum så kan detta vara en orsak till att du sover dåligt, kroppstemperaturen sjunker nämligen och att då sova i ett allt för varmt sovrum kan störa din sömn. Genom att försöka hålla en svalare temperatur i sovrummet, speciellt sommartid gör att du får en bättre sömnrytm och bli mer utvilad.

Teknologi i sovrummet

Att använda sig av mobilen, surfplattan eller att titta på TV i sovrummet kanske inte riktigt hör hemma i det rum som är tänkt för sömn. Det ljus som den teknologin avger stör din inre klocka och du riskerar att bli piggare efter du gått och lagt dig om du surfat på något av dina prylar innan du ska somna.

Summa summarum

Alla är vi olika och vissa behöver mer sömn än andra, detta är några regelrätta tips som man kan prova på om man har lust och har problem med att somna om kvällen, det finns säkert andra sätt också som kan fungera för just dig. Oavsett hur du gör så vill vi önska dig en god natts sömn och vi hoppas du vaknar utvilad i morgon.