Snygga säkerhetsåtgärder

brandsläckareNär man inreder sitt hem är det några nödvändiga ont som måste vara med, något som man kanske inte alltid uppskattar. Det finns dock lösningar även på de fulaste inslag i ett modernt hem, som gör att det är väldigt mycket enklare att leva med dess existens.

Brandsläckare

Varje hem ska ha en brandsläckare på varje våning, nära till hands där det är störst sannolikhet att det kan uppstå bränder. En brandsläckare som står i ett hörn brukar dock bryta starkt mot inredningsmönstret och därför se ganska fult ut. Hos brandslackare.se kan man som tur är köpa brandsläckare i olika färger och mönster som gör det till en intressant detalj istället för något som man bara vill gömma. Faktum är att det till och med finns designade brandfiltar som du kan använda för att kväva mindre eldsvådor och som kan göra sig otroligt bra som inredningsdetalj i ett hem, tro det eller ej!

Hitta adressen

När brandkåren, polisen eller ambulans behöver rycka ut till ett privat hem, är det viktigt att de snabbt och enkelt kan se vilket hus som det gäller. Ett sätt är att en person står på gårdsplanen och vinkar in dem. Men oftast går dem på adressen och letar husnummer. Varför inte göra en smart dekordetalj som kan rädda liv? Med fasaddekor.ses stora och vackra siffror och bokstäver kan vem som helst enkelt hitta till ditt hus. Dessutom ger det dig en chans att piffa upp någonting som annars inte är så speciellt upphetsande att lägga ögonen på, då många av standardnumren rent av är fula att titta på.Din fasad får på så vis ett stort lyft och tar kanske till och med ytterligare ett steg mot att bli det snyggaste huset på gatan, samt att du som sagt också hjälper räddningspersonal att ta sig till platsen på ett enkelt sätt, genom att vara så tydlig som möjligt. Detta tycker vi av naturliga orsaker är lite av en win-win-situation som är väl värd att infria.

Proppskåpet försvinner

Man måste kunna komma åt proppskåpet. Om en propp går ska det vara lätt att byta den. Men proppskåpet är inte så fint att titta på. Det du kan göra är att skapa en liten låda som du döljer det bakom. Du kan göra som modernmom.se och hänga upp en skåp runt proppskåpet där du också kan förvara andra saker. Annars går det lika bra att dekorera en kartong med tapetrester och andra saker man har hemma och helt enkelt hänga den på proppskåpet. Kom ihåg att inte skriva fast skåpet så du har snabb tillgång till det, och lämna gärna lite luft mellan skåpet och skyddet så det inte blir för varmt.