Ett renare hem

home designFör att få trivsel i ditt hem är det ett par viktiga saker att ta hänsyn till, inredning, detaljer, hur du bor, ljuset, personer, djur och det man kanske minst tänker på men trivseln beror till stor del av, hur rent ditt hem är.Få människor trivs i ett hem som är smutsigt och oorganiserat. Att hålla hemmet på topp är inte bara tidskrävande utan tar även plats från andra roligare aktiviteter. Det finns många företag som erbjuder hemstädning i Stockholm. Anlitar du ett företag att göra jobbet åt dig så får du helt enkelt tid över till allt det andra som du annars hade fått försaka.För dig som ändå tänker ta dig an ditt hem helt eller delvis på egen hand finns en del bra tips att ta till för att slippa städa ofta.

  • Organisera dina saker så var sak har sin plats. Ligger det penna och papper på bordet är det enkelt att plocka undan om de har en bestämd plats.
  • Häng upp kläderna på sin plats i stället för att lägga dom på golv och möbler.
  • Lämna inte disken i diskhon. Diska upp efter varje mål eller ställ in i diskmaskinen.
  • Städa badrummet efter varje använding. Ta trasan och dra den över handfat och duschkabin, tar inte lång tid och ser fräscht ut.
  • Plocka undan efter dagens aktiviteter innan du går i säng så kliver du upp till ett rent hem.
  • Lägg bort det du inte använder som smutskläder direkt i tvättkorgen.

Genom att göra enkla saker till en vana så blir själva städjobbet mindre jobbigt. Sedan ett par år har hjälpmedel för städningen kommit som fönstertvätten som suger upp vattnet så det blir minimalt med ränder och smuts kvar. Andra exempel är robotdammsugaren som dammsuger ditt hem på egen hand och fiberduken som på ett innovativt sätt rengör utan medel.