Byt regelbundet ut tandborsten

Det här är något de flesta av oss vet, men inte gör. Våra tandborstar tenderar att bli utbytta alldeles för sällan. När fler och fler av oss blir mer medvetna kring konsumtion och miljö kan det ta ännu längre tid innan vi byter tandborste, eftersom det kan kännas som slöseri.

Såhär ofta bör du byta tandborste

Det finns en tumregel som säger att varannan till var tredje månad bör du byta ut din tandborste. Har du dessutom varit sjuk bör du byta tandborsten så snart du blivit frisk igen. Varför? För att tandborsten kan vara en riktig groplats för bakterier. Särskilt om du ofta glömmer att tvätta rent borsten efter att du använt den.

Det händer ofta att det stannar kvar rester från tandkräm och saliv på borsten och där kan bakterier i sin tur gro. Så skölj av tandborsten när du är klar för att minska den risken.

Ha flera tandborstar hemma

En annan rekommendation är att titta på din tandborste. Hur ser stråna ut? När de börjar bli spretiga är det dags att byta ut den. En gammal borste är nämligen inte lika effektiv som en ny på att ta bort plack. Så ta en titt på CDON och beställ hem nya tandborstar direkt till brevlådan.