Glöm inte utsidan

Med tanke på hur mycket roligt och intressant man kan göra med inredning i alla olika rum i huset är det lätt att glömma bort att man faktiskt kan göra mycket även på utsidan av huset. Här kommer några praktiska tips på hur man fixar till husets ansikte utåt!

Vårda fasaden

Innan man hoppar på något annat måste man ju se till att man har en snygg och välvårdad fasad. Exakt vilket arbete detta innebär beror så klart på vilken typ av fasad man har. Tegel- och putsfasader är ofta väldigt tacksamma och behöver mest rengöras för att se bra ut. Träfasader behöver så klart också tvättas, men de kommer även behöva målas om och dåligt virke kan också behövas tas bort och nytt sättas dit.

Fasaddekorationer

Har man väl lagt grunden för en snygg fasad kan man nu börja titta på sätt att försköna den ytterligare. Ett tips som blivit allt mer populärt är att sätta upp fasaddekorationer. Detta är speciellt effektivt om man har en del av huset där det inte finns något fönster då det lätt ser tomt och tråkigt ut. När man tittar på fasaddekorationer bör man alltid tänka på materialet som används då det kommer att sitta ute i alla olika väder. Många satsar idag på dekorationer av plexiglas eftersom det är så väldigt tåligt.

Blommor och växter

Ett annat väldigt populärt sätt att dekorera utsidan är att använda sig blommor och annan växtlighet. Att plantera rabatter kring huset har man ju gjort vet vem hur länge, men detta är helt klart ett sätt att få in lite mer liv och färg till utsidan av huset. Tänk dock bara på vilket väderstreck de kommer planteras och hur mycket solsken de kommer att få. Men även om det huvudsakligen är skugga där man vill plantera behöver man inte gå någon annan väg; det finns flera plantor som klarar sig med lite solljus.