Att bygga sitt egna hus

Det första du bör göra innan du bygger eget hus är att fixa en checklista som beskriver allt du bör tänka på. Genom att ha en sådan kan du bocka av allt det du fixar efterhand. Innan du kan börja med husbygget måste du givetvis köpa en tomt och det är viktigt att du noggrant kontrollerar att du får bygga hus på tomten.

Anlita bra hantverkare

Givetvis kommer du behöva anlita hantverkare som hjälper dig med husbygget och det är viktigt att du har koll på avtal och lagar. Om du lär dig om standardavtalet abs 18 kommer du förstå att det är ett bra standardavtal att ha utöver själva konsumenttjänstlagen. Avtalet har tagits fram av bland annat Konsumentverket, Villaägarnas Riksförbund och Sveriges Byggindustrier. Om du är osäker på lagarna kan det vara klokt att rådfråga en jurist.

Planera ditt drömhus väl

Att bygga hus är ett gediget arbete och det är kul att se dina planer bli till verklighet. Med ett nytt hus kan du verkligen göra det till ditt eget genom att välja den design du gillar, både invändigt och utvändigt. Du kan själv fundera över passande planlösning, hur badrummet ska se ut och vilka köksluckor du ska ha. På så sätt är det enkelt att få ditt drömhus.